top of page
BIOGRAFIE

Annelieke Joosten is een Nederlandse acteur, auteur en activist.

Haar passie voor acteren is op haar achtste begonnen toen haar ouders haar aanmeldden voor acteerlessen voor kinderen. Sindsdien heeft zij op veel verschillende scholen les gehad. Zo heeft les gehad bij de Toneel Vakschool Rotterdam en bij De Toneelmeester in Amsterdam. Van 2019 - 2020 volgde zij een Fulltime Acting Program op de internationale acteerschool Mulholland Academy in Amsterdam. 

Annelieke was te zien als hoofdrol ‘Hellen” in de shortfilm Hel, een film over depressie, en in “Eindzege”, onderdeel van het One Week Film Project. Voor haar aandeel in de laatste film ontving zij een Eervolle Vermelding als acteur. Ze speelde de hoofdrol van ‘Fleur’ in de post-apocalyptische kortfilm ‘Retina’, geregisseerd door Niels Veenendaal, vertoond op GoShort Arnhem in 2020. 

In 2020 was zij op TV te zien in de hoofdrol van de zesdelige serie MAUS, naast o.a. Walt Klink en Loes Schnepper.

Annelieke verscheen ook in een aantal commercials, waaronder van NS, Ziggo, ABN Amro, KLM, Bol.com en Rijksoverheid.

Annelieke staat voor openheid over mentale gezondheid en draagt dit in haar werk als artiest uit; ze heeft persoonlijke, kwetsbare blogs geschreven over psychische kwetsbaarheid en ze deed mee aan het EO-programma ‘Alleenzaam’ en ‘Tygo in de Psychiatrie’. In de zomer van 2022 is ze op OPEN Rotterdam te zien als talkshow host van ‘Niet alleen op de wereld’, een talkshow over eenzaamheid onder jongeren. 

Daarnaast is ze overtuigd veganist en positief activist. Ze schrijft sinds 2020 elk kwartaal voor Vegan Magazine. Ook presenteert ze al enkele jaren de Vegan Awards. 

Als model heeft Annelieke ook enkele mooie publicaties op haar naam staan. Zo heeft haar portret de hele wereld over gereisd als onderdeel van een tentoonstelling “Red Hot II” geschoten door de Britse fotograaf Thomas Knights. ​

Foto links door Valerie Spanjers

bottom of page