top of page
BIOGRAFIE

​Annelieke Joosten is Nederlandse acteur, auteur en activist.

Haar passie voor acteren begon op haar achtste, toen haar ouders haar inschreven voor acteerlessen. Vanaf dat moment heeft ze veel verschillende acteeropleidingen gevolgd, waarvan de meest recente het Full Time Acting Program aan de internationale toneelschool Mulholland Academy in Amsterdam was in 2019 - 2020.

 

Annelieke was de hoofdrolspeler in korte film ‘Hel’ over depressie. Voor haar rol in “Eindzege” (EN: Victory), voor One Week Film Project 2018, ontving ze een eervolle vermelding als Beste Actrice. Ook was ze hoofdrolspeler in de post-apocalyptische korte film ‘Retina’ die in 2020 in première ging bij GoShort Arnhem. In 2020 was ze hoofdrolspeler van de tv-serie MAUS, naast o.a. Walt Klink en Loes Schnepper.

Annelieke verscheen ook in verschillende grote commercials, onder meer voor KLM (Koninklijke Luchtvaartmaatschappij), Volkswagen en Zwitserleven.

Annelieke is een toegewijd activist en dat blijkt zowel uit haar werk als acteur als uit haar werk als journalist. Ze is te zien in de tv-documentaires ‘Alleenzaam’ en ‘Tygo in de Psychiatrie’ en in 2022 was ze presentator van ‘Niet alleen op de wereld’, een talkshow over eenzaamheid bij jongeren. ​Ze plaatste verschillende zeer persoonlijke en kwetsbare blogs over depressie en schreef verschillende boeiende artikelen voor VEGAN Magazine.

Bovendien is ze een toegewijd veganist en speelt deze levensstijl een grote rol in haar werk. Annelieke is hoofdredacteur van VEGAN Magazine, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

Als model heeft Annelieke ook enkele noemenswaardige publicaties gerealiseerd. In 2017 sierde ze de cover van Inspiring Stories Magazine. In 2018 reisde haar portret de wereld rond als onderdeel van de internationale tentoonstelling ‘Red Hot II’ van de Britse fotograaf Thomas Knights.

bottom of page